05-03-2015: H2 Hotboys ad Memory Lane: 10 år er gået siden 11-10 over Rødovre Vikings!
Det er sjældent, at floorballkampe i 3.division huskes 10 år senere. Men der er almindelige kampe og almindelige hold, og så er der de kampe, der har skabt historien om Herlev Hotboys. For på denne dag for præcist 10 år siden, 5.marts 2005, sejrede de smækre, lækre og purunge Hotboys med de fabelagtige cifre 11-10 over Rødovre Vikings.

Rødovre Vikings, med baggrund i rullehockey og ghetto, var ikke noget sympatisk bekendtskab. I vores første møde den sæson havde de vundet klart, og de havde klart forventet at gentage triumfen, da vi mødtes i returkampen i Rødovres slum-hal.

Hotboys vante keeper Philip Heyde måtte afstå fra at stå på mål pga en skade, og trods udbredt skepsis i truppen blev han udstyret med markspiller-outfit inkl. en stav. Don Høx blev ved en afstemning der endte med stemmetallene alle mod én, valgt til målmand. ”Jeg lukker 10 ind!” lød brølet inde bag masken. Ord, der skulle vise sig profetiske.

Kampen gik i gang, og et lille forvarsel kom, da P.Heyde himself finder Holm inde foran. En kæmpemæssig Viking hopper op på ryggen af Holm, som ikke desto mindre svinger staven, og med baghånd bagom ryggen får sendt et skud af sted, der går direkte i netmaskerne. 1-0 Hotboys!
Herefter bølger kampen, men Viking begynder lidt som forventet at score mål, og kommer snart foran 4-1. Var det kun et spørgsmål om størrelsen af lussingen? Men nej, i de sidste par minutter af 1.periode får Hotboys ud af det blå scoret to gange, og ved første pause er vi kun bagud 3-4.

2.periode bliver en af de mest legendariske i Hotboys’ historie. Vikings får tre 2-minutters udvisninger, som Hotboys vanen tro ikke formår at udnytte, men ikke så snart er de overstået, før det vanvittige sker. På kun 2 minutter og 20 sekunder scorer Hotboys 4 mål, heraf ikke færre end tre signeret af Hr Skind, der kastede trækskud ind fra fuldstændigt vanvittige vinkler på denne dag! Hans tre mål på 2.20 er en Hotboys-rekord, der står den dag i dag!

4-5 er vendt til 8-5 og kampen fuldstændig vendt på hovedet. Vikingernes underkæber hænger helt nede i halgulvet, mens Hotboys næsten ikke kan fatte hvad der sker.

Men der er lang vej hjem, og nu tager Vikings alle midler i brug. Widén modtager en slashing så voldsom at Viking-spillerens stav knækker, men dommeren kan vist ikke finde fløjten. Støt æder Vikings sig ind på de vildt kæmpende Hotboys, og i tiden 57:41 falder udligningen til 10-10. ”Jeg sagde det jo!” hyler Høx der er blevet filtret ind i netmaskerne. Ærgrelsen er forståeligt monster stor hos Hotboys, som virkelig havde duftet de tre points og en kæmpe triumf.

Det skal være løgn, beslutter Mikael Blomst. I 58:11 modtager han pasning fra den allesteds-nærværende Hr Skind, og banken den i kassen til 11-10! Der var stadig 109 hårde sekunder, men de blev overlevet, og legendariske jubelscener brød ud. Alt er muligt i floorball!

En kamp som i hvert fald blandt de deltagende Hotboys, husker som var det i forgårs. Men det er det ikke, det ER faktisk 10 år siden.

Statistik fra den historiske kamp kan genses her: [HER]!

Og en billedserie fra kampen, fyldt med de smækre, lækre og purunge Hotboys: [KLIK HER]!

Af: Peter Holm
24-03Rungsted-Hørsholm - Dame 15 - 3
17-03Greve 2 - Herre 3 (Hotboys)13 - 6
09-03Hvidovre 3 - Herre 23 - 3
01-04Dame 1 - Hafnia
08-04Herre 3 (Hotboys) - Vanløse 3