Herlev FC - AaB Floorball
Herre Senior - 20. marts 2004 12:00

3 - 3  (1 - 0, 1 - 0, 1 - 3)

AaB blev endestationen for Herlev FC i dette års slutspil, og ganske fortjent efter dagens indsats på Herlevs hjemmebane. Herlev FC skulle vinde dagens opgør for at tvinge AaB ud i en 4. og afgørende kamp søndag.

Herlev FC var ganske enkelt for rustne foran mål og den ene store målchance efter den anden blev forspildt med afslutninger så uskarpe at det ikke berettiger til videre deltagelse i dette års turnering. AaB kom for at forsvare sig og satsede på hurtige kontraangreb.

Herlev FC kommer "planmæssigt" foran i det 6. min ved DB (som samtidig er DBs mål nr. 400 i den gule trøje). Set i bakspejlet er Herlev FCs føring på sølle 1-0 efter de 20 første minutter bare ikke godt nok på dette niveau. Ganske vist er Herlev FC to gange i boxplay, og holder AaB væk fra de helt store chancer, men i den anden ende er det fornærmende ringe afslutninger Herlev FC disker op med.

Mønsteret gentager sig i 2. periode, hvor Herlev FC broderer og broderer sig rundt i AaB zone men alt for sjældent laves en overraskende ting eller for den sags skyld bare en afslutning indenfor målrammen. Alligevel kommer Herlev FC på 2-0, da Frederik Bloch opsnapper bolden efter Carsten Bjerregaards forarbejde, og gennem egne ben og ryggen til målet ryger bolden i nettet. Som Herlev-tilskuer tror jeg flere har det sådan at 2-0 er alt for spinkel en føring og AaB er slet ikke ude af dette opgør, men kommer tættere og tættere på en reducering. I et powerplay mod slutningen af 2. periode er det målstolpen der redder for Herlev FC, og det ligger i luften at en fejl eller to kan få det til at tippe over i AaBs favør....

De bange anelser holder stik og igen er det i starten af 3. periode (som det var oppe i Aalborg sidste weekend) at AaB får vind i sejlene. Først er det en risikabel pasning i midtzonen som AaBs Peter Andreasen opsnapper - passer videre til Tim Jaltoft som sætter bolden helt oppe i krogen uden chance for Ronnie i Herlev målet. Kun 50 sekunder senere har AaB en næsten-friløber som Herlev FCs Tommy Reele afværger men AaB idømmes korrekt straffeslag som Tim Jaltoft sikkert udnytter. 2-2 og så er det igen op ad bakke for Herlev FC. AaB fortsætter efter scoringerne med at dominere og har flere gode forsøg og det lykkedes også at komme foran i tiden 48:34, da Tim Jaltoft skyder på mål - Ronnie halvklarer - og Jesper Lykke følger op og sender bolden i kassen. Såre simpelt og man kan som Herlev FC tilhænger savne lidt af den samme gejst og direkte målsøgende spil som AaB ligger for dagen.

Herlev FC får to gyldne muligheder indenfor de næste 6 minutter hvor AaB har spillere i straffeboksen. Herlev FCs powerplay virker influenza-ramt og meget forudsigelige afslutninger gør det nemt for AaBs forsvar, og troen på at det skal lykkedes at komme tilbage i opgøret fortoner sig stille og roligt. Dog bringer DB håbet tilbage da han laver sit velkendte løb ind over midten og udligner til 3-3. I de sidste 4 minutter satses hele butikken, men det bliver til lige-ved-og-næsten for Herlev FC, og AaB er tættest på en scoring da Herlev FC piller målmanden ud i slutminuttet.

Konklusion efter Herlev FCs exit....
AaB var på ingen måde et frygtindgydende bekendtskab, men havde helt klart en større vilje, gejst og det held som skal til for at komme ud af disse slutspilskampe som vindere.
Herlev FC mangler på den anden side tydeligt ny inspiration, motivation og forstærkninger på op til flere pladser hvis Herlev FC i fremtiden skal gøre sig gældende helt i toppen af dansk floorball

Af: Jørgen Bo Nielsen