Herlev FC - Hvidovre Attack FC
Dame Senior - 15. december 2012 13:00

1 - 5  (0 - 1, 0 - 2, 1 - 2)

Alder er kun et tal siges det, men i søndagens kamp mod Hvidovre, var det en ikke uvigtig faktor. Med et Hvidovre-hold med et aldersgennemsnit under de 20 og et Herlev-hold med et snit et stykke oppe i 30’erne var det en kamp mellem ungdom og rutine.

Efter et svigende 3-9 nederlag i sidste kamp, som dog primært skyldtes en mildest talt kaotisk 3. periode, er vi forberedte på, at Hvidovre vil blive en stor mundfuld. Men med en masse flere træninger og kampe i bagagen siden sidst, forventer vi samtidig at kunne gøre en noget bedre figur i kraft af et bedre og mere effektivt samspil, end det, vi kunne levere i starten af sæsonen.

Vi bliver enige om at starte med at lægge højt pres på modstanderne i håb om at kunne bringe os foran fra start. Chancer bliver der da også skabt masser af, men målene udebliver (har vi hørt den før?). Efter 10 minutter bevæger vi os lidt tilbage på banen for at spare nogle kræfter, som vi nemt kan få brug for senere i kampen. Vores forsvarspil er som sædvanligt effektivt, og de forsøg, der er er tæt på, bliver reddet af Maria. Det vil sige lige indtil sidste minut af 1. periode, som derfor ender 0-1.

Til 2. periode bliver der foretaget nogle udskiftninger i Herlev-truppen i håb om at det kan give udslag på måltavlen. Desværre er det kun på gæsternes del af måltavlen, der sker noget. Vi har svært ved at følge med dem, når de først får fart på, og det får de en del godt chancer ud af. 0-3 står der deroppe, da vi går til pause.

I 3. periode går den ene angrebskæde tilbage til det presspil, der fungerede udmærket i starten af 1. periode. Og det giver bonus: Efter 7 minutter kommer Herlev endelig på tavlen på et mål af Tina Stokvad Hansen. Så er det bare ærgeligt, at Hvidovre et minuts tid forinden udbyggede deres føring. Men et mål er et mål, og det luner. Midt i perioden tildeles Hvidovres Amalie Aggergaard en udvisning for liggende spil, men overtallet fører desværre ikke til flere mål til Herlev. Det gør de sidste 10 minutter af perioden heller ikke, og Hvidovre får sat det sidste punktum i tiden 15.10.

Resultat: 1-5. Konklusion: Alder er ikke kun et tal.

Selvom det er surt med endnu et nederlag, må vi dog også huske at se på de lyse sider. Og dem er der nok af: Vi gjorde bestemt en meget bedre figur i forhold til sidste kamp mod Hvidovre, og det er tydeligt, at vi vores samspil bliver bedre for hver kamp. Her må referenten i øvrigt henvise til Sport45, hvor Carina Kaarsberg skriver: ”Herlev FC har i denne sæson slået sig sammen med OG København. (...) I starten af sæsonen så man tydeligt at der manglede en fælles spilleforståelse i form af løbemønstre for de forskellige spillere osv. Men jo længere vi er kommet frem i efterårssæsonen er de spillede mere og mere sammen og spillet blevet betydeligt bedre. De vil helt sikkert i forårssæsonen få mange flere point end hidtil.”

Vi håber og tror på, at vi kan indfri de forventninger og bevæge os lidt op ad ranglisten på den anden side af jul/nytår. Med samlede 6 point holder Herlev-damerne jul på næstsidstepladsen – 1 sølle point over bundproppen og denne sæsons ærkefjende, Vallensbæk. It’s gonna be a cold, cold Christmas, fristes man til at synge.

Varmt bliver det til gengæld for Harry, der tilbringer juleferien hjemme hos Helene, som leverede dagens bedste indsats.