Herlev FC - FF København
Dame Senior - 2. december 2012 09:30

1 - 6  (0 - 3, 0 - 1, 1 - 2)

Sæsonens anden kamp mod FFK blev vores bedste til dato mod østkredsens tophold. Til trods for et nederlag på 1-6 var det et stolt – omend ærgeligt – Herlev-hold, der gik fra banen søndag formiddag.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at FFK bare er et niveau (eller to) bedre end Herlev. Og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vores kampe mod københavnerne har været nogle ulige nogle af slagsen. Men det var et ganske anderledes billede, der tegnede sig denne søndag, der bød på en tæt dyst mellem top og næsten-bund.

Dem, der ikke var til stedet i Herlev-hallen søndag formiddag vil måske tænke, at det er lidt tvivlsomt at kalde en kamp, der endte 1-6, for ”tæt”, men det er ikke destomindre, hvad den var.

Hele 14 Herlev-spillere (og et par tilskuere) havde trodset snevejret og dukkede op i Herlev-hallen på denne 1. søndag i advent. På trods af en næsten umenneskeligt tidlig kampstart (9.30), var Herlev klar fra første fløjt. Vi får brudt deres spil på midten flere gange, hvilket åbner op for både kontraløb og etablerede opspil. I vores egen forsvarszone har FFK svært ved at få angrebsspillet til at køre helt så effektivt, som de plejer. Meget få af deres mål er et resultat af et udspillet Herlev-forsvar, og de fleste er præget af en god portion held.

Det held, kunne vi godt bruge noget af i den anden ende. Vi skaber et hav af chancer, men den lille runde tingest vil bare ikke ind i det mål - til stor fornøjelse for eks-Herlev’eren Carina Kaarsberg i FFK-målet. Det er nemt at se, at FFK er vant til at være mere i angreb end i forsvar, og vi har flere helt åbne chancer – som dog stadig ikke resulterer i mål.

Med hele tre angrebskæder og to back-kæder (som dog reduceres til 3 backer mod slutningen af 2 periode, da Bidder vrider om på anklen), er der masser af kræfter at tage af, og vi formår at holde momentum hele vejen gennem kampen, som ellers nogle gange har været et problem mod det løbestærke FFK-hold.

Og endelig, langt om længe får Tine Vinther i tiden 17.39 i 3. periode prikket bold ind over den sorte streg på et indlæg af Dorte Krog. Vi er på måltavlen, og jublen vil ingen ende tage. Vi føler næste, at vi har vundet kampen. At FFK så lige får lavet et mål til et halvt minut efter, ødelægger ikke den løftede stemning i Herlev-lejren. Vi er stolte af vores indsats, og alle har spillet en super god kamp.

Kampen viste langt fra den niveauforskel, der normalt er mellem Herlev og FFK. Til gengæld viste den, at FFK bare er en tand skarpere i deres afslutninger end vi er. Eller at marginalerne er på FFK’s side og ikke på vores. Vælg selv.

Afstemning om dagens kvinde i skysovs bar præg af, at alle havde leveret en god indsats. Vinderen blev dog fundet: Tine Vinther for en fantastisk fight, for at blive ved med at forsøge sig på målet og for til sidst at lykkes!