Vanløse FC - Herlev FC
Dame Senior - 23. september 2012 11:30

10 - 2  (5 - 1, 4 - 1, 1 - 0)

Der var store forventninger til dagens kamp mod Vanløse, som vi en træningskamp for godt to uger siden formåede at slå 4-2. Skuffelsen var derfor også til at tage at føle på, da vi fik fra banen med et nederlag på hele 10-2.

Det startede ellers så godt: Efter et smukt spillet angreb kunne Tina Stokvad Hansen sætte bolden i nettet allerede efter 22 sekunder. Den føring fik vi lov til at beholde i hele 4 minutter, før Vanløse udligner. Og så begyndte det at gå stærkt. Så stærkt at referenten ikke kan huske målene fra hinanden, bare at der er mange. Deriblandt et (tvivlsomt) straffe. Nogle af målene er resultat af et virkeligt gennemspillet angreb, mens andre er mere tilfældige – eller heldige, om man vil. Men et mål er jo som bekendt et mål, og vi går til pausen bagud 5-1.

Vi skifter til en 2-2-1 opstilling i 2. periode for at prøve at lukke af for Vanløses pasninger tværs gennem slottet og samtidig give vores backer, som er godt presset i bund af Vanløse, mulighed for at lægge nogle høje bolde op på Vanløses banehalvdel. Det lykkes også at reducere Vanløses målchancer og forøge vores egne, men det bliver desværre ikke omsat til mål for vores vedkommende.

I midten af 2. periode får vi et frislag på midten, og det bliver udnyttet til punkt og prikke, da Lizzie sætter bolden ind bag Vanløses målkvinde. Der jubles og uddeles high-fives i Herlev-lejren, og vi når nærmest at stille op til faceoff igen, da dommerne meddeler, at målet er underkendt, fordi der var frislag til Vanløse foran deres mål. Frustrationen er stor, da ingen har hørt den mindste lyd fra dommerens fløjte, men der er ikke noget at gøre. Af andre highlight fra 2 periode kan nævnes: Et super godt spillet overtal med et utal af kvalificerede afslutninger (men desværre ingen mål).

I 3. periode ser vi ud til at finde den rigtigt opskrift på at holde Vanløse fra fadet. Vi får dækket godt op får de tværpasning gennem slottet, som de ellers har haft held med. Julie Andersen får en udvisning, men vi klarer frisag i et velspillet undertal. Det ser ud til, at vi kan få uafgjort eller måske endda vinde sidste periode, men desværre slukkes det håb kl. 19.20, hvor netop en tværpasning får lov til at gå igennem og efterlader Malin Gasslander chanceløs på mål og Vanløse på en tocifret målscore.
10-2 står der på tavlen, da sluthornet lyder. Tja, hvad skal man sige? Vanløse var mange gange skarpere, end da vi mødte dem i starten af september, og de havde marginalerne med sig i dagens kamp. Vi havde dem i alt fald ikke. Men vi fandt frem til, hvad der ligner den rigtige metode – i alt fald til en effektiv defensiv- mod Vanløse, og den tager vi med os, når vi møder dem igen i januar.

Vi skal også lige huske dagens WOM, Dorte Krog, som høstede samtlige stemmer på nær sin egen (der havde dog ikke været et løftet øjenbryn, hvis hun rent faktisk havde stemt på sig selv). Hun kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne både i forsvar og angreb, og var et konstant irritarionsmoment for Vanløsespillerne. Det er fuldt fortjent, at Harry tog med Dorte hjem i dag.