Benløse FC - Herlev FC
Dame Senior - 28. januar 2012 10:00

7 - 3  (0 - 1, 3 - 1, 4 - 1)

Dameholdet var på en tidlig morgentur til Benløse på en dag, hvor temperaturen var lidt under frysepunktet og grå januar skyer indhyllede både mark og by. Bilerne var dog fyldt med relativt friske og fortrøstningsfulde spillere til de klassiske lige knap to kæder, som åbenbart er det Herlev kan mønstre ad gangen i denne sæson - med eller uden kærkommen hjælp fra gamle spillere. Målsætningen var klar; at kæmpe for minimum samme resultat som sidste kamp, der endte med uafgjort og afgørelse i forlænget spilletid.

De seneste kampe har Herlev fundet lidt tilbage til rødderne og arbejdet med en defensiv boks og kontraløb. Det var også dagens taktik mod de talrige Benløsespillere (og det er altså et imponerende antal spillere de kan mønstre i den lille by på vestsjælland!). I 1. periode holder sidder forsvaret lige i skabet og da Malin i målet også disker op med nogle gode redninger, så holdes Benløse helt fra målfadet. Det bliver i stedet Herlev, der kommer i sjælden front med aktion fra den skarpe duo, Bidder i rollen som oplægger og Vinther der sender bolden i nettet. Mod udgangen af 1. periode må Benløses Maria Petersen en tur ud i 2 minutter for en rigtig grim tackling/skub bagfra på Anja, som ryger direkte i banden. Desværre får Herlev ikke noget ud af overtalsspillet og må i stedet, kort tid efter, sende Julie ud i 2 minutter for gentagne forseelser. Stillingen er 0-1 efter 1. periode.

2. periode starter i samme stil som 1. periode. Benløse har størst boldbesiddelse, men Herlevs defensiv arbejder fint foran Maria, så Benløse får ikke spillet sig frem til mange chancer. I tiden 5:57 må Herlev dog indkassere endnu en 2 minutters udvisning for ukorrekt afstand på et frislag foran mål. Man kan med sikkerhed sige, at dommerne – som ellers i det store hele dømte en ok kamp – i hvert fald ikke er bekendt med, at der er præcis 3 meter mellem den fuldt optrukne og den stiplede linje på håndboldbaneopmærkningen. Hvordan en opstilling på præcis de to benævnte linjer kan give en kendelse for ukorrekt afstand, det forbliver en gåde. Nå, men heldigvis er det efterhånden en skarptsleben diamant, der er på arbejde i Herlevs undertalssituationer og de havde ikke problemer med at holde stand mod Benløses overtalsspil.

Desværre er det ikke tilfældet ca. halvvejs inde i 2 periode. Her har Benløse øget presset på Herlev og det lykkes desværre, at sætte to hurtige scoringer ind på måltavlen. Det er skarpe Simone Jørgensen, der sætter den første ind på et fint skud udefra, og lidt efter er det bomstærke Maria Petersen, der får kæmpet sig til lidt for meget plads foran mål. Herlev fighter dog videre og i tiden 15:35 udligner Vinther. Også denne gang er det på et fint kontrastød, der sættes i gang af Laura, som flot erobrer bolden i forsvaret, sætter fart direkte mod mål og lægger en super pasning til Vinther. Om der så gik lidt uopmærksomhed eller for tidlig pause-fornemmelse i Herlevholdet, det vides ikke med sikkerhed. Men ganske få sekunder før tid lykkes det en af Benløses repræsentanter for De-Fries dynastiet, at lave et mål ad køkkendøren – brandærgerligt! Derfor må Herlev også gå til pause bagud 3-2.

3. periode starter desværre også med en hurtig Benløsescoring og nu er Herlev tvunget til at satse lidt mere for at komme i nærheden af points denne lørdag. Om det er et lidt højere pres eller begyndende træthed der gør sig gældende, det er svært at sige. Men faktum er at Herlev er lidt for længe om at komme retur og på plads i forsvaret, og det medfører at Benløse kommer til flere kvalificerede afslutninger og også scorer yderligere 3 mål i perioden. Det er ikke fordi Herlev ikke får tilkæmpet sig bolde og chancer nok til at lave nogle flere mål, men som sædvanlig (fristes man næsten til at sige) mangler skarpheden. Skarpheden er dog fuldt ud til stede, da Bidder scorer kampens vel nok smukkeste mål: på et frislag på kanten, ca. 1 meter over midterlinjen, sender hun bolden i en formfuldendt bue over Benløses forsvar, direkte i trekanten ved bagerste stolpe, udenfor målmandens rækkevidde. Ja tak til flere af dem (så skal vi heller ikke løbe så meget frem og tilbage :-D). Kampen ender 7-3.

Af: Anne Evendorf Høy