Rødovre FC - Herlev FC
Dame Senior - 17. september 2011 13:00

5 - 4  (1 - 1, 2 - 2, 2 - 1)

Efter sommerens fysiske træning og 1 måneds tid i hallen, var det endelig tid til årets første turneringskamp. Årets første turneringskamp var mod sidste års suveræne Øst Liga grundvinder Rødovre FC. Rødovre FC var op til kampen plaget af mandefald, dog var de ikke det eneste hold på banen der manglede spillere, Herlev FC stillede til kamp uden skadet Mette Hansen, Maria Møller som er for ung endnu, Helene Christensen som er på ferie og et par gravide spillere. Det skulle da ikke hindre de resterende på holdet i at tro på at sensationen kunne ske mod et teknisk stærkere Rødovre hold.

Inden kampen start var der lagt op til et godt disciplineret forsvarsspil, krydret med hurtigt og direkte angrebsspil. Noget der er blevet arbejdet en del på op til denne kamp.

1. periode starter dog også godt rent forsvarsmæssigt og Rødovre FC kommer ikke til det helt store inde fra slottet. De skud der kommer udefra kanter og fra backer bliver blokeret fint på vejen til målet og dem der slipper forbi er bearbejdet godt af Herlev forsvaret så Carina Selmer Kaarsberg i målet har det hun skal have med hjælp fra forsvaret. Rent angrebsmæssigt har backerne svært ve dat slippe af med bolden via en pointformation, så efter at det bliver lavet om til flade backer begynder angrebet også at kører. Her kommer der både giftige og hurtige angrebsspil, hvor Herlev FC kommer frem til flere store chancer, dog uden held.

Det er desværre Rødovre der på en kontra kommer foran 1-0 i tiden 11.35 på mål og assist af finner duoen Pirjo Pelto og Janina Silander. Herefter presset Herlevs første kæde mere og mere på i angrebszonen for at få et udlignende mål, hvilket resulterer i frislag tæt på mål. Det siger Julie Louise Munk Andersen pænt tak for med at kvittere bolden indbag ved Camilla Bjerregaard i Rødovre målet. Målet blev assisteret af Mette Bidstrup og til stillingen 1-1. Perioden ender 1-1.

2. periode startet lidt skidt med et mål til Rødovre efter 2.07 og stillingen er nu 2-1. Det er Vicki Samuelsen der i Herlevs venstre hjørne passer bolden til Sofia Bundgaard som laver et buede løb ind mod mål og kan flot sætte den op i krydset bag ved en chanceløs Herlev keeper. Det vil en velspillede Anja Mortensen ikke finde sig og på et godt samspil mellem hende og Tine Nygaard Vinther, score Anja Mortensen til 2-2 i tiden 6.12 i 2. periode. Desværre vil Pirjo Pelto for Rødovre det anderledes og score til 3-2 efter bare 19 sekunder efter Herlevs udligning. Herlev vælger med ca. 10 min tilbage at lave lidt omkrokering i kæderne og går ned på 3 backer, 2 center og 3 winger, hvilket kan sætte Rødovre lidt mere under pres. Det lykkedes da også Anja Mortensen at afdrible et par Rødovre spillere inden bolden sættes i mål i tiden 12.21 til stillingen 3-3. Perioden ender 2-2 og kampens stilling inden 3. periode er 3-3.

3. periode starter vi ud med 2 fulde kæder igen, dog er spillet angrebsspillet en del rodet fra Herlevs side, det er som om at Herlev ikke rigtigt kan finde roen i spillet når de har bolden. Den bliver tit mistet lidt over midten også er det hjem i forsvar igen. Og sådan fortsætter perioden i store dele. Det er Rødovre FC der har mest bold i 3. periode og kommer til flest chancer, dog har Herlev FC en par gode kontra chancer. Dog er der ingen af holdene der kan få bold ind bag ved keeperne. Så i tiden 14.29 tager Herlev timeout for at lige trække vejret og gå ned på folk de sidste minutter. I tiden 17.49 er det Rødovres back Maria Olausson, som kan score til stillingen 4-3. Derfor vælger Herlev FC nu at spille med power play formationen og tager keeperen når vi har bold så vi spiller 5 mod 6. Efter lidt til lykkedes det Anja Mortensen at finde Tine Nygaard Vinther som score til stillingen 4-4 i tiden 19.24. Med stor hjupel for Herlev og deres tilskuere. Desværre for Herlev bliver vi lidt for ivrige i at ville hente sejrs målet at vi mister bolden på Rødovres banehalvdel og de kan sætte kontra i gang som de scorer på. Her er det Vicki Samuelsen der sender bolden på tværs til Maria Olausson som sætter den i mål 2 sekunder før tid og sikre sejren til Rødovre FC. Perioden ender 2-1 til Rødovre og Rødovre vinder kampen 5-4.

Alt i alt en god indsats fra Herlev, der havde viljen til sejr, men desværre rækkede ikke til point i denne kamp. Dog er der masser af gode takter at tage med fra kampen. Endvidere kan man også sige at i forhold til sidste år, hvor det blev til 3 klare nederlag er Herlev FC på rette vej til at kunne skabe endnu bedre resultater mod dem senere i sæsonen.

Af: Carina Selmer Nyholt